Aktiv bebis

Igår morse började vår bebis sparka runt halv 5 tiden och höll på i princip hela dagen!♥
Idag har H*n varit lugnare men ändå så man känt av att bebis mår bra :)

Imorgon är det glucosbelastning och barnmorskebesök, kl 8 på morgonen :O det tar sin lilla tid det dära, men ska nog gå bra : )
vi ska även kolla grejor till huset, så vi kan fixa våra fönster innan bebis ankomst.. man vet ju aldrig när det blir ;)
annars blir det till att ta det lugnt, nästa vecka börjar D att jobba, så då sitter jag här och myser med hundarna!

Kanske någon som vill komma och hälsa på?!



v 27+

v 28+6
v 27+ Så ser min värld ut ;) Boss-hunden som vi passade !!

V 29

Gick in i v 29 idag och bebis är aktiv som bara den ;)!
Mamma och pappa längtar efter dig!♥

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

INFO TAGEN FRÅN GRAVID.SE





lugnt här hemma

Boss åkte mot göteborg för någon timme sen så nu är det bara våra hundar kvar här hemma:) inte lika livat längre.. hehe
Vi fick en flaska vin från barcelona, dock kan inte jag smaka den på väldigt länge, så älsking får avnjuta den för mig också ;)

Har varit lugna dagar här hemma nu för oss, jag har ju fortfarande väldigt ont, och får i princip göra samma saker hemma som jag gjorde på sjukhuset.. absolut ingenting!
men funderar på att börja ta tag i barnrummet, städa undan där lite o snygga upp!

pappa kommer även förbi sen, ska hämta bilen hos honom, som vi snällt får låna♥ , annars händer det inte så mycket...
imorgon är det morsdag, och vi ska nog uppom svärmor och fika lite.

Jag vill så gärna åka till Ikea, men det kan nog glömmas för ett bra tag ;)!


David - tack för allt. du är min livskamrat, och jag älskar dej!

Förlossningen och BB

I lördags kl 12 på natten fick min älskade sambo ringa in till förlossningen då jag grät av sammandragningarna, packade in hundarna i bilen och begav oss in mot csk, vid 1-tiden var vi inne och dem tog emot oss och visade oss ett rum.
dem undersökte mej och det visade sig att vår bebis ville komma ut, redan i v 28... livmoderhalstappen var förkortad. fick 2 kortisonsprutor som skulle göra att bebis lungor utvecklas snabbare samt fick jag bricanyl spruta som skulle stoppa ev.förlossning..  där låg vi.. låg med dropp i 2 dygn som också skulle stoppa förlossningen.
varje gång dem kopplade ur det satte sammandragningarna igång igen.

personalen var väldigt måna vid oss, neonatal kom in och pratade med oss vad det innebar om bebis skulle födas i v 28. jag ville bara hem!

Har blivit flyttad fram o tillbaka från förlossningen till BB, vilket inte var jättekul. Älsking var hos mig hela tiden under tiden vi låg på förlossnigen, samt hela dagarna på BB.
Fick åka hem idag-dock ska jag i princip vara sängliggandes och inte göra ett dugg..

Men för varje dag som går är jag glad att bebis ligger kvar i magen, sen att mamma har ont, det får man nog stå ut med. men allting var jättebra med den under hela tiden, bra tillväxt osv.. huvudsaken är ju det!
Och nu är vi iaf hemma igen, skönare att vara hemma i sitt eget hem och sova i sin egen säng!


Vill tacka alla som hjälpt oss under dessa dagarna!
Speciellt till min svärmor som passat djuren, bakat,städad osv.. kunde nog inte fått någon bättre svärmor,Faktiskt!

Och min fina älskling, som alltid finns vid min sida! - jag älskar dig!








Grillfest

Ikväll ska jag O bebis bege oss till osby för grillfest, med min klass från gymnasiet..
hon som håller i den fick barn för 1½ månad sen , så ska bli kul att träffa alla!

Älskling ska vara hemma och hålla koll på hus och hundar. och köra in mig till Knislinge där jag sen åker med en kompis sen!
Hoppas inte det blir allt för sent bara, trött och har ganska ont idag med.. :S annars får baby hämta mej!

imorgon ska vi jobba några timmar, annars har vi inget planerat för helgen, tar den som den kommer.. kan vara ganska skönt det med.
Känner dock för att hitta på något, tillsammans med min fina älskling, släppa allt här hemma & framför allt jobbiga som har varit..
Man behöver tid för varandra, utanför hemmet också!
nästa vecka börjar baby jobba, hur ska jag klara mej? jag som är så van vid att alltid ha honom vid min sida på morronen när man vaknar, han som förgyllar dagen ju.. OCH bara EN bil!? men jag är glad för hans skull! looove
Tur man har hundarna iaf...

Me♥you!

Love love

I måndags började vår dag med att få rätt på alla hundar, sen begav vi oss in mot stan då jag skulle till läkaren och förlänga min sjukskrivning, dock problem, men gjorde ett försök så hon sjukskrev mig tills den sista juni.
hon undersökte och kom fram till att min mage var vääääldigt hård, Fick även göra ett vaginalt ultraljud då jag har sammandragningar, men allt såg bra ut, ordinerad vila.
bebisen ligger dock väldigt nära min urinblåsa... Alla konstaterar det, - du har en väldigt full urinblåsa ;)

Halv 4 skulle vi för första gången till föräldrargruppen, trevligt att träffa människor, och givetvis var jag yngst. alla skulle ha barn mellan 1 aug- 27 sept. så vissa var ju inte så långt gångna. men trevligt! ska dit på måndag igen, och då ska vi även till vår barnmorska i Åhus och göra glucosbelastning, ushush!!


Speedy har kommit hem igen från betet, tillsammans med marcello.. Hingsten hade tagit sig ut ur sin hage, så vågade inte ha kvar henne där nu.. men vi ska hängna in vårt stora bete och flytta dem dit =)


Imorgon ska jag även på grillfest i Osby, många från gymnasiet ska dit..
Vill även till Ikea, och köpa skötbord m.m.
den 5:e juni ska vi till skånesdjurpark, och den 18-19 ska vi till Ullared och shoppa tillsammans med min mamma och syster+sambo! ;) ska faktiskt bli spännande!

Om man skulle ta och gå ut och fodra hästarna nu då..
Älskling stack precis in till stan!

kramkram!
Ge mig augusti nuuuuu!!!

herregud!

Jag har så jäkla ont nu, och ondare gör det förmodligen att föda bebisen...
Vet inte vad jag ska ta mej till.
Tur man ska träffa läkaren imorgon, hon har kanske något bra förslag? + att föräldrargruppen börjar imorgon!;)

Har glömt vetekudden hos mamma varje gång jag varit där :S



Helgen har varit underbar!
Tack alla inblandade för att ni förgyllat min/vår helg (:


Boss har kommit nu ( Amstaff hanen ) som vi ska passa tills den 27:e, och jag är redan trött, överenergi till tusen.
Ylar och skäller.. Jisses! som om vi inte redan har fullt upp ;) men samtidigt är han en underbar vovve!
Arrac gillar ju inte honom, som alla andra hanhundar :P
Hera, njaa.. hon funkar väl. men SÄGER lätt ifrån, men han fattar inte det?

Låt veckorna gå snabbt nu då!


Kraaam!

V 27 <3

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Har ni ännu inte tecknat någon av Trygg-Hansa:s försäkringar (gratis MammaBarn-försäkring eller prisvärd VäntaBarn försäkring) kan du göra det här. VäntaBarn försäkringen gäller barnet fr o m vecka 26!

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här.

Promenad på flygfältet

Har haft en urtrist dag idag, där jag inte har känt för att göra någonting och allt är så förbaskat tråkigt. vädret har ju inte varit mycket bättre.. fören nu ikväll!
städade lite och skulle läsa men somnade nu i eftermiddags, ganska skönt. men natt sömnen blir kanske värre?

Ikväll tog vi hundarna på en promenad, rätt skönt att komma ut, MEN jag får ju ont av bara ingen ansträngning alls.
Vilket är jobbigt! man måste ju röra på sig!


Imorgon ska jag nog gå en sväng med mamma på stan och på kvällen ska vi + min syster ut och äta i Åhus, mysigt ska det bli, det var så längesen vi sågs bara vi tre.
Så jag hoppas på en underbar kväll♥


Hästarna går på bete nu, och dem ÄLSKAR det, blev helt överlyckliga när vi släppte dem, sprang rundor och busade.. skönt för dem. Dock trist att inte ha samma koll som när man har dem här hemma. samma kväll som vi släppte upp dem blev det världens oväder, orolig nu när Speedy är skodd o det blixtrar, men hon levde iaf dagen efter när vi kom upp för att kolla till dem ;)



På bebisfronten:
Har börjat känna bebis vända sig nu också, känns lite lustigt.. hehe, tänk att bebis verkligen får plats!?
Nu är det endast 3 månader kvar, ja exakt idag- som jag längtar efter dig!♥



David:
Du är underbar, tack för samtalet idag! känns skönt att ha någon man kan lätta sina bekymmer till. speciellt en som man ägnar nästan 24 h om dygnet med.. men dig kan jag LITA på!
du förstår verkligen..
Jag älskar dig!♥

Blivande mamma och Pappa- med en liten lillasyster Alliz ;)


Yes-vi fick plats!

Idag ringde barnmorskan från Knislinge och sa att vi fick komma på föräldrargruppen, så på måndag börjar den och varar i 3 tillfällen! Känns underbart att slippa köra 8 mil varje vecka till Åhus för det , dock fortsätter vi med kontrollerna där.


Tiden går fort speciellt nu när vi ska börja f-grupp också.♥



Dagen har vi spenderat hemma och i immeln tillsammans med hundarna, dem älskar ju att bada i denna värme. ska även släppa alla hästarna på bete ikväll..
Imorgon har vi en del att fixa i stan, vi båda ska jobba några timmar-så en tidig morgon imorgon!

positivt att jag nu fått brev från f-kassan, dem beräknar min sjukpenninggrundande inkomst nu- hoppas hoppas*

Nu ska här lagas mat!
Jisses, att man orkar hålla på som man gör, men egentligen gör jag inte det.. Tur in finaste David finns♥ ;)




storstädning

Haft storstädning här hemma idag, älskling är som en duracell kanin :) Även varit ute en sväng, sågat ved och tagit det lugnt.

Började känna av sammandragningar när vi städade, halsbränna osv, och fortfarande sitter dem kvar =/
Men blir en lugn kväll och ska snart laga lite mat, film tittande och massor av kvällsmys!


Imorgon ska jag jobba några timmar, även på torsdag!
Och på lördag har min syster bokat bord för mig, henne och mamma för lite uteäventyr med god mat. ska bli trevligt då det var längesen vi gjorde något i hop sist..♥


Har även börjat fundera lite på babyväskan, vad som ska packas i :) Älskling har bestämt kläder!
Tiden den går så fort nu, och jag älskar det!
Njuter av varje sekund tillsammans med min david♥!




Magbild

V 25+


v 26

Igår gick vi in i vecka 26 ;)
Bebis verkar må prima!

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Åderbråck

En del kvinnor drabbas av åderbråck under graviditeten. Åderbråck är slingrande eller knutformiga utvidgningar av ådrorna på benen, i underlivet eller i ändtarm (hemorrojder). Hemorrojder går tillbaka och brukar försvinna helt efter förlossningen. Om du har besvär av dem under graviditeten finns det lindrande medel att köpa på apoteket, hör med din barnmorska. Åderbråck i underlivet brukar ge svullnad i blygdläpparna och det kan vara svårt att sitta. Besvären brukar kännas mer om du varit uppe en längre stund. Lägg dig och vila då och då. Åderbråck i underlivet stör inte förlossningen. Genom att använda stödstrumpor kan du lindra och förebygga större åderbråck i benen.

Karpaltunnelsyndrom

På grund av att mer vätska samlas i vävnaderna kan det uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna, framför allt nattetid. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd.

Tvillingar

Nästan alla besvär som man har under en graviditet, det vill säga illamående, trötthet, ryggont och svullna händer och fötter får tvillinggravida känna av lite mer. Det är ju inte så konstigt. Därför är det viktigt att du tänker extra noga på att vila och kanske ändrar dina vanor för att följa dina behov. Lyssna till din kropp och överansträng dig inte.

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.


Vår helg.

Har bestått utav massa skoj!
Fredags hade vi en mysig hemmakväll med pizza och en bra film, så skönt att bänka sig i soffan när man är seg i kroppen..

Lördag- Vi båda jobbade några timmar inne i stan, köpte dop present och hälsade på min syster med kille, väldigt trevligt..
Hämtade även med svärmor hit för att hon skulle övernatta och ta hundarna på söndagen då vi skulle till malmö på dop :) Tusen tack!!

Söndag- Barndop för en söt liten maya, jätte fint dop och trevligt kalas efteråt med massa god mat =)
För en gångs skull tog vi tåg, skönt att kunna slappna av lite ;)


Tack för all hjälp med hundarna!
Och tack för att vi fick komma på dopet!!


woho..

Igår sökte min andra halva ett jobb långt uppe vid gävle området som Bombhundsförare, Jag håller alla tummar på att dem iaf ringer så vi kan åka på intervju :) Detta är något han verkligen vill jobba med, sin hund!♥



För övrigt är jag så trött på försäkringskassan.... jag sjukanmälde mig den 29 mars, fick tillbaka papper och skickade in dem igen, men fortfarande inget svar på om jag får några pengar?
Och barnmorskan vill förlänge min sjukskrivning till BF!
Har pratat med F-kassan två gånger denna veckan och dem lovade att handläggaren skulle ringa tillbaka som igår, och gjorde dem inte det skulle jag ringa tillbaka och dem skulle lämna ärendet vidare till nån chef!
Ska man verkligen behöva jaga dem på detta vis???



Bebis är grymt aktiv många timmar om dagen nu, man ser nu också var i magen han/hon sparkar :)
jag älskar livet och veta att jag snart ska bli mamma, visst är det lite nervöst :) men tillsammans med David fixar vi allt♥


Hera tog det svåraste spåret jag någonsin lagt till henne igår, hon är duktig min tös!
Fast olydig ibland, men det kanske man får lov att vara ibland ;) hehe...


Om man skulle ta och gå ut i detta finfina väder en stund och slappa!
Får ta de ganska lugnt nu, annars kommer sammandragningarna!


Kram på er!
vilken liten mage jag hade här ;)




Sammandragningar

Hela kvällen har jag haft sammandragningar, gör så fruktansvärt ont, speciellt dem som håller i sig lite längre, känns ju som en hel evighet! :'/
Vi får väl se vad de blir av det :)
Har ju inte gjort något speciellt idag förutom att träna Hera- som förövrigt gick super bra!





Barnmorskebesök

Kl 9,00 i imorse vad vi hos barnnorskan!
Vägdes ,tog blodprov och kollade urinprov samt att hon mätte min mage för första gången och kollade bebisens hjärtljud.

Allt var underkontroll:)


Har en ny tid hos läkaren den 16/5 för att få sjukskrivningen förlängd. förhoppningsvis fram till BF, MEN om försäkringskassan bara kan få tummarna loss så jag vet om man får några pengar eller inte!
Struliga som dem är...



den 25/5 ska vi till barnmorskan igen- denna gång för glucosbelastning, då man ska dricka 2½ dl vatten och 75 gram rent socker.. låter inte så gott?
Ska även kolla denna gång att bebis mår bra! Men så livig som den är nu så är nog allt bra då också! :D

Man ska ju känna 10 rörelser på 12 timmar varje dag nu fram till BF!
Jag har absolut känt fler än det idag :)

Även föräldrargruppen börjar den sista maj i Åhus, men ringde idag och frågade om vi kunde få en plats i Knislinge här vi bor då det kan vara kul o träffa andra som är i samma situation! Så hoppas på en plats där! : )


Kram från oss!

v 25+1

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt

Hos barnmorskan/kontroller

Nu var det antagligen ett bra tag sen ni var hos barnmorskan sist. Mycket har hänt sen inskrivningsbesöket. Vid det här besöket får ni en chans att prata igenom ultraljudet och hur ni mår för övrigt. Barnmorskan kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, blodvärde och blodsocker, och ibland tar hon ett extra urinprov. Barnets hjärtljud avlyssnas med tratt eller Dopton (ultraljudsförstärkare). Under detta besök får ni även välja förlossningssjukhus samt erhåller moderskapsintyg att skicka till försäkringskassan. Om du har tungt arbete kan du hos försäkringskassan ansöka om havandeskapspenning. Fråga din barnmorska eller gå in på försäkringskassans hemsida för mer information.

Här på Vårdguiden hittar du adress och telefonnummer till förlossningsavdelningar i Stockholms län. Mer information om de olika förlossningsavdelningarna hittar du på respektive sjukhus hemsida.

Föräldragrupper

Någon gång efter 25e graviditetsveckan startar vanligtvis föräldrakurserna. Barnmorskan informerar dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på. Ni kan träffas i mindre eller större grupper, en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även avhandla ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer med mera. Det brukar vara  deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.

Kurserna brukar vara populära så anmäl er i tid. Hör med din barnmorska.



Taget från Vardguiden.se

RSS 2.0